Επικαιρότητα

Στο στόχαστρο της ΕΥΠ δύο Τούρκοι που διέμεναν σε πολυτελή βίλα στα Χανιά – «Σύνδεσμοι» για μετανάστες;

Μυστήριο με τη σύλληψη νεαρών Τούρκων στα Χανιά – Συνελήφθησαν για όπλα και ναρκωτικά, κρατούνται και ανακρίνονται

Τη δράση δύο νεαρών Τούρκων το τελευταίο εξάμηνο στα Χανιά και την πιθανή εμπλοκή τους σε διακίνηση παράνομων μεταναστών στην περιοχή, εξετάζουν κάτω από άκρα μυστικότητα οι αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για έναν 22χρονο και έναν 27χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων σε πολυτελή βίλα όπου είχαν καταλύσει στην παραλία του Τερσανά στο Ακρωτήρι και από τότε κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο. Στην περίεργη υπόθεση ενεπλάκησαν σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, και αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τους Τούρκους.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στη μισθωμένη βίλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι των εννέα  χιλιοστών, δεκαπέντε φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος, καθώς και μικρή ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας εξαϋδροκανναβινόλη. Βρέθηκαν επίσης και άλλα αντικείμενα των δύο Τούρκων τα οποία κατασχέθηκαν για να ερευνηθούν. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών και κάτω από άκρα μυστικότητα, οδηγήθηκαν στις ανακριτικές αρχές των Χανίων.

Οι δύο Τούρκοι υπήκοοι χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους οι ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο Porsche Cayenne, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, κατασχέθηκε από υπαλλήλους του Τελωνείου Χανίων για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα. Ήταν αυτό που κίνησε υποψίες, αρχικά σε τελωνειακούς σύμφωνα με πηγές της Νέας Κρήτης.

Το προφίλ των συλληφθέντων προκαλεί ερωτήματα που οι αρχές καλούνται να απαντήσουν στην προσπάθεια τους να διαλευκάνουν την υπόθεση. Ασφαλείς πηγές χαρακτηρίζουν την υπόθεση σοβαρή χωρίς ωστόσο να είσαι σε θέση να δώσουν περισσότερα στοιχεία για το αν οι αρχές έχουν καταλήξει ποιος ήταν ο σκοπός της παραμονής των δύο νεαρών Τούρκων στην Κρήτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου που δεν διαψεύδονται από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, οι δύο συλληφθέντες φέρονται να ήρθαν στη χώρα μας το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, διασχίζοντας τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο. Υπέβαλαν την ίδια ημέρα αίτημα ασύλου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου, δηλώνοντας ότι κινδυνεύουν από το καθεστώς στην Τουρκία. Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη σύλληψή τους, οι νεαροί τέθηκαν υπό επιτήρηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το μεσημέρι της Δευτέρας αποφασίστηκε η σύλληψή τους από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο 22χρονος και ο 27χρονος, δαπανούσαν υπέρογκα χρηματικά ποσά κατά το διάστημα της παραμονής τους στην Ελλάδα, γεγονός που αποδεικνύεται από την μίσθωση της πολυτελούς βίλας στο Ακρωτήρι αλλά και από την Porsche που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους. Αν και δεν έχει αποκαλυφθεί η ακριβής ημερομηνία άφιξης τους στα Χανιά, χρονικά, η άφιξη τους στην Ελλάδα συμπίπτει με την έναρξη των μεταναστευτικών ροών προς την περιοχή της νότιας Κρήτης και ειδικότερα προς την ακριτική Γαύδο. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν με προσοχή οι αστυνομικές αρχές, είναι οι Τούρκοι υπήκοοι να εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών. Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως εξακολουθούν να κρατούνται ως επικίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας και τη δημόσια τάξη. Ίδιες πηγές αναφέρουν πως προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων δύο ακόμα Τούρκοι υπήκοοι οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button