ΕνημέρωσηΠολιτική

Στο υπουργικό την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Νέα μέτρα για τους ευάλωτους – Galaksias Portal News

«Το θέμα της ισότητας του γάμου θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, μιλώντας στο Bloomberg.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται για σημαντικά ζητήματα για την ελληνική κοινωνία, γι’ αυτό το λόγο, είπε, δεν έχει επιβάλλει κάποια πειθαρχία στη Νέα Δημοκρατία. «Μέχρι τώρα έχουμε μία υγιή συζήτηση», επεσήμανε ο πρωθυπουργός για τον διάλογο στο κόμμα του όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δεν πρέπει να διχάσει την κοινωνία, γι’ αυτό έχουμε και έναν υγιή διάλογο. Αλλά πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Και νομίζω ότι θα ψηφιστεί από το κοινοβούλιο», σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

Στη συνέχεια, ο ίδιος προανήγγειλε την ανακοίνωση νέων μέτρων για τους ευάλωτους. «Θέλουμε να στηρίξουμε τις νέες οικογένειες λόγω δημογραφικού προβλήματος, σύντομα θα έχουμε νέα μέτρα για τους ευάλωτους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Έχουμε κάνει την αντιμετώπιση της ανισότητας βασικό μοχλό του προγράμματός μας. Χρειαζόμαστε όμως ένα υγιές πλεόνασμα να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους. Θέλουμε να στηρίξουμε τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες που έχουν παιδιά – γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το δημογραφικό πρόβλημα – και τις πιο ευάλωτες οικονομικά οικογένειες και θα ανακοινώσουμε σύντομα νέα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά. 

Συνεχίζοντας στο μέτωπο της οικονομίας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία, η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα από το μέσο όρο της ευρωπαϊκής ζώνης κι αυτό μπορεί να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις».

«Αν δούμε τα ελληνικά spread και τα ομόλογα σε σχέση με των άλλων χωρών, διαπιστώνουμε ότι είναι σε καλύτερη θέση. Νομίζω ότι αν και υπάρχουν ανησυχίες, το κόστος διαβίωσης είναι υψηλό αλλά είμαι αισιόδοξος», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε πλεόνασμα με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι εφικτό. Μειώσαμε τους φόρους κατά την πρώτη μας θητεία, βελτιώσαμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, βελτιώσαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό που ήταν αρνητική στο παρελθόν ενώ αντίθετα σήμερα είναι μία ευημερούσα οικονομία».

Σε ερώτηση σχετικά με το αεροδρόμιο, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2024. «Έχουμε σημαντικές συμμετοχές και ενδιαφέρον μέχρι τώρα και πιστεύω ότι το ελληνικό χρηματιστήριο (η IPO) θα πρέπει να αυξήσει τις συμμετοχές. Νομίζω ότι και το αεροδρόμιο επωφελείται από την αύξηση του Τουρισμού. Έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις σε επίπεδο υποδομών στην Αθήνα και την Ελλάδα. Στηρίζουμε ό,τι οικοδομείται στην Ελλάδα ώστε να είναι βιώσιμο. Εστιάζουμε στο βιώσιμο τουρισμό και νομίζω ότι η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικό προορισμός για επενδύσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «πολλοί ανησυχούσαν για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Όλα όμως τώρα είναι αισιόδοξα για τις ελληνικές τράπεζες. Χρειαζόμαστε περισσότερο ανταγωνισμό στον τραπεζικό τομέα».

 

 

 

To άρθρο Μητσοτάκης: Στο υπουργικό την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Νέα μέτρα για τους ευάλωτους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button