Υγεία & Διατροφή

Στρατός από χιλιάδες μακάκες κατέλαβε πόλη της Ταϊλάνδης – Galaksias Portal News

Αρκετά καταστήματα και επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν και να μετεγκατασταθούν από το Lopburi της Ταϊλάνδης.

Η πόλη της Ταϊλάνδης , κάποτε ένας ακμάζων κόμβος για τους τουρίστες που συνέρρεαν για να δουν τους άγριους μακάκους της πόλης, έχει πλέον κατακλυστεί πλήρως από τον στρατό των 3.500 μακάκων που έχει πάρει τον έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο στο the-sun.com

Αρκετοί ντόπιοι τράπηκαν σε φυγή, ενώ άλλοι αναγκάστηκαν να φράξουν τα σπίτια τους σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να προστατευτούν από τους μανιασμένους πιθήκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζούμε σε ένα κλουβί, αλλά οι πίθηκοι μένουν έξω», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Kuljira Taechawattanawanna, κάτοικος του Lopburi. Συνέχισε λέγοντας ότι έπρεπε να καλύψει τη βεράντα της για να αποτρέψει τον όχλο από το να κάνει έφοδο στο σπίτι της για αναζήτηση τροφής.

Το Lopburi χρειάστηκε να δημιουργήσει πολλές απαγορευμένες ζώνες σε όλη την πόλη, καθώς ορισμένες από αυτές τις περιοχές έχουν καταληφθεί από αντιμαχόμενες συμμορίες πιθήκων.

Στην αρχή οι ντόπιοι προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά τα ζώα παρέχοντάς τους πρόχειρο φαγητό, αλλά αυτό το σχέδιο απέτυχε και φάνηκε να κάνει τους πιθήκους πιο βίαιους.

Έδιναν στους πιθήκους γλυκά, ανθρακούχα ποτά και λιχουδιές με δημητριακά με ζάχαρη που είναι γνωστό ότι κάνουν τους πιθήκους πιο υπερκινητικούς και σεξουαλικά ενεργούς.

«Τα ζαχαρούχα τρόφιμα μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα των πιθήκων και να τονώσουν τους πιθήκους να αναπαραχθούν περισσότερο», λέει ο Suttipong Kamtaptim, από το Τμήμα Εθνικών Πάρκων.

Πληροφορίες: thesun

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button