ΕνημέρωσηΟικονομία

«Συμμαχία» επιχειρήσεων για την αναδάσωση του Αγίου Στεφάνου – Galaksias Portal News

Σημαντική η ανταπόκριση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο κάλεσμα της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», και της «ΜΑΧΙΜΑ INSURANCE»,για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Το δάσος μας» και την αναδάσωση 500 στρεμμάτων καμένης έκτασης στον Άγιο Στέφανο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίας Τριάδας.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς, παρά τις αντιξοότητες που ανακύπτουν λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας της περιοχής και τις καιρικές συνθήκες. Για την διάνοιξη των λάκκων φύτευσης σε ημιβραχώδη εδάφη χρησιμοποιούνται ειδικά σκαπτικά μηχανήματα καθώς και η συνδρομή πολυάριθμης ομάδας εξειδικευμένων εργατών σε σημεία που δεν είναι δυνατή η χρήση μηχανημάτων λόγω της κλίσης του εδάφους.Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος αναδάσωσης η αγαστή συνεργασία με το έμπειρο προσωπικό του δασαρχείου Πεντέλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διανομή των φυτών ανά λάκκο φύτευσης θα υλοποιείται από τους εργάτες με την υποβοήθηση, όπου ενδείκνυται, γεωργικού ελκυστήρα ή καροτσιών. Τα φυτά που θα χρησιμοποιηθούν προέρχονται από το φυτώριο Αμυγδαλέζας και είναι από είδη με μικρές υδατικές ανάγκες της ελληνικής χλωρίδας, με απαιτήσεις ίδιες με τις βιοκλιματικές συνθήκες της περιοχής.

Τα φυτά που θα χρησιμοποιηθούν είναι Δρυς (Βελανιδιά – Αριά), Χαλέπιος Πεύκη, Κουτσουπιά, Χαρουπιά, Κυπαρίσσι ορθόκλαδο, Κυπαρίσσι πλαγιόκλαδο, Δάφνη Απόλλωνος, Πικροδάφνη, Αγριελιά, Μηδική, Μυρτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος μας είναι, μέσα από το πρόγραμμα «Το δάσος μας», να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής, που θα ξαναδώσει στον μεγαλύτερο πνεύμοντα της Αττικής τη χαμένη του πνοή. Έναν τόπο πρασίνου για το μέλλον των παιδιών μας, την προστασία της ύπαρξης των δασών μας. Δρούμε για να προστατεύσουμε το ίδιο μας το σπίτι, τον πλανήτη μας.

Οι εταιρείες που ήδη συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Το δάσος μας» υιοθετώντας τμήμα της περιοχής προς αναδάσωση είναι οι: ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗ, ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, DELOITTE, KOSMOCAR, KARENTA, KAPACHIM, SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ και το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων συνεχίζεται.

Επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να υιοθετήσουν τμήμα από τις καμένες εκτάσεις προς αναδάσωση μπορούν να απευθυνθούν για λεπτομέρειες στο info@symmaxiagiatinellada.gr και στο 2130230137.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button