Επικαιρότητα

Συμμετοχή του Δήμου Σητείας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BMT στη Νάπολη της Ιταλίας

Ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών, τουριστικών πρακτόρων και ταξιδιωτικών γραφείων επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου ενημερώθηκαν από την αποστολή του Δήμου Σητείας για την αυθεντική και ποιοτική ταξιδιωτική εμπειρία διακοπών που παρέχει ο τόπος

Ο Δήμος Σητείας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΒΜΤ (Borsa Mediterranea del Turismo) που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας, από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου 2024 με παρουσία στο περίπτερο του EOT.

Η εν λόγω έκθεση αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις της Μεσογείου, με 15.000 επαγγελματίες του τουρισμού ως επισκέπτες και 400 εκθέτες από την Ιταλία και το εξωτερικό. Είναι ταυτόχρονα η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Νότιας Ιταλίας.

Ο στόχος από τη συμμετοχή του Δήμου Σητείας στη συγκεκριμένη έκθεση τουρισμού ήταν διτός: από τη μία η στοχευμένη αύξηση της αναγνωρισιμότητας και επικοινωνίας στην Ιταλική αγορά της έναρξης από τον Ιούνιο του 2024 των νέων αεροπορικών συνδέσεων με απευθείας πτήσεις της Easy Jet από τις Ιταλικές πόλεις Νάπολη και Μιλάνο προς το αεροδρόμιο Σητείας, και από την άλλη η δημιουργία συνεργασιών με επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού της Ιταλίας για την ενίσχυση των ταξιδιωτικών ροών από την γειτονική χώρα προς τη Σητεία. Η Ιταλία αποτελεί μια από τις τοπ 5 χώρες προέλευσης ταξιδιωτών στην Κρήτη, ξεπερνώντας τις 200.000 επισκέπτες. Ενώ η μέση διάρκεια διαμονής τους είναι 8.1 διανυκτερεύσεις (στοιχεία 2022, Τράπεζα της Ελλάδας).

Ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών, τουριστικών πρακτόρων και ταξιδιωτικών γραφείων επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου ενημερώθηκαν από την αποστολή του Δήμου Σητείας για την αυθεντική και ποιοτική ταξιδιωτική εμπειρία διακοπών που παρέχει ο τόπος. Στους επαγγελματίες του τουρισμού της γειτονικής χώρας, επικοινωνήθηκε και η ευκαιρία που τους δίνεται για τη δημιουργία ανταγωνιστικών τουριστικών πακέτων διακοπών για τους πελάτες τους, με αφορμή την έναρξη των απευθείας πτήσεων από Ιταλία, προκειμένου αυτοί να ανακαλύψουν έναν εναλλακτικό και ανερχόμενο προορισμό της Κρήτης: τη Σητεία του παγκόσμιου Γεωπάρκου Unesco.

Τον Δήμο Σητείας εκπροσώπησαν ο Κωνσταντίνος Βασιλάκης, Διευθύνων του Ο.Α.Σ, και ο Σταύρος Κεφάλας, συνεργάτης του Δήμου σε θέματα τουρισμού

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το εργαστήρι παραδοσιακών γλυκών Σητείας “Μέλισσα” και τις Σητειακές επιχειρήσεις Si-mel Σαββιδάκης και Da Giorgio για την προσφορά τοπικών προϊόντων.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον  Σητειακό Δρ. Ιωάννη Δαουράκη για την πολύτιμη υποστήριξη του και τα στελέχη του ΕΟΤ κα Έφη Γρεβενίτη και κα. Αντονέλλα Παπανικόλα (ΕΟΤ Ιταλίας) για την άψογη υποστήριξη και φιλοξενία.

Οι προσπάθειες του Δήμου Σητείας για εξωστρέφεια και προβολή του τόπου, είναι συνεχείς και εντατικές.
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button