ΕνημέρωσηΟικονομία

Συνεχίζεται η κατάληψη του εργοστασίου – Στις 31 Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων – Galaksias Portal News

Σε κατάληψη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα προχώρησαν χθες (27.03.24) οι εργαζόμενοι του εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι έκλεισαν τις πύλες και το κτήριο διοίκηση, ζητώντας να λειτουργήσει εκ νέου το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σωματεία των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ έχουν κορυφώσει την προσπάθειά τους το τελευταίο διάστημα ζητώντας «να ανατραπούν οι αποφάσεις που έχουν επιβάλλει τη φτώχεια στην περιοχή και την ανεργία στις οικογένειες των εργαζομένων». Σήμερα (28.03.24), έχουν προσδιορίσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην Ομόνοια και συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στο Υπουργείο Οικονομικών.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις» σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί εγκληματική πολιτική που οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και τον μεταλλευτικό πλούτο στο μεγάλο κεφάλαιο». Οι ίδιοι μιλούν για τρομακτικές επιπτώσεις στην ζωή τους, στην πορεία τους αλλά και στις οικογένειές τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και, όπως σημειώνουν, «όλο αυτό το σκηνικό έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή καθώς δεκάδες επαγγέλματα ζούσαν από την ΛΑΡΚΟ».

Υπενθυμίζεται πως από το Φεβρουάριο του 2020 η ΛΑΡΚΟ έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχει αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής για τη μίσθωση του εργοστασίου της Λάρυμνας (από τον ΤΑΙΠΕΔ) και την πώληση των μεταλλείων Εύβοιας και Καστοριάς.

Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από τον Ιούλιο του 2022, οι εργαζόμενοι αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ οι συμβάσεις του λήγουν στις 31 Μαρτίου 2024.

To άρθρο ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζεται η κατάληψη του εργοστασίου – Στις 31 Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button