ΕνημέρωσηΟικονομία

Τα πετρελαιοειδή και τα βιομηχανικά προϊόντα έφεραν τη συνολική μείωση των εξαγωγών – «Κράτησαν» τρόφιμα, λάδια, ποτά και καπνός

Μικτή είναι η εικόνα των εξαγωγών το 2023, αν και η συνολική αξία τους μειώθηκε σχεδόν κατά 9%. Η μείωση αυτή οφείλεται στην καθίζηση των εξαγωγών στα πετρελαιοειδή -καύσιμα, στα βιομηχανικά προϊόντα και στις πρώτες ύλης.

Εξετάζοντας το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα με δελτίο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγών (7/2/24), πτώση καταγράφουν οι εξαγωγές δύο πολύ σημαντικών από τις μεγάλες κατηγορίες προϊόντων: Πετρελαιοειδή και Καύσιμα (-18,1%) και Βιομηχανικά (-9,1%), καθώς και οι μικρότερες σε αξία εξαγωγές των κατηγοριών Πρώτες Ύλες κατά -18,3% και Εμπιστευτικά Προϊόντα κατά -12,1%.

Σημαντικά, όμως, αυξημένες εμφανίζονται εκείνες των Τροφίμων (+9,4%), Λαδιών (+37,2%) και Ποτών & Καπνού (+11,2%), σε σχέση με το περσινό δωδεκάμηνο, ενώ πρακτικώς στάσιμες παραμένουν εκείνες των Χημικών (-1,7%), Μηχανημάτων (1,8%) και των Διαφόρων Βιομηχανικών (-2,8%).

 

To άρθρο Τα πετρελαιοειδή και τα βιομηχανικά προϊόντα έφεραν τη συνολική μείωση των εξαγωγών – «Κράτησαν» τρόφιμα, λάδια, ποτά και καπνός δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button