Auto Moto

Τα SUV είναι ασταμάτητα – CNN.gr

Μπορεί να δέχονται από αρκετούς έντονη κριτική, μπορεί να τους επιβάλλεται υψηλότερο κόστος στάθμευσης όπως πρόσφατα στο Παρίσι, αλλά οι Ευρωπαίοι δεν πτοούνται και αγοράζουν σαν… τρελοί SUV.

Μάλιστα τη χρονιά που μας πέρασε τα SUV συνολικά ξεπέρασαν έναν αριθμό ορόσημο, αυτό του 50% του συνόλου των πωλήσεων, καθώς το μερίδιο αγορά τους έφτασε το 51%! Δηλαδή 1 στα 2 αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Ευρωπαίοι ήταν SUV.

Σε απόλυτα νούμερα στους δρόμους της Ευρώπης προστέθηκαν πέρυσι 6,63 εκατομμύρια καινούργια SUV, 19% πιο πολλά σε σχέση με πρόπερσι, ενώ ενδεικτικό είναι πως για πρώτη φορά στα χρονικά το ποσοστό των ακριβών premium SUV ήταν μεγαλύτερο από αυτό των προσιτών μίνι.

Στην αύξηση των συνολικών πωλήσεων των SUVs συνέβαλε και η επιτυχία μεμονωμένων μοντέλων. Πρώτο και καλύτερο εδώ το Model Y της Tesla που είδε τη δημοτικότητά να εκτοξεύεται (+85%) και να γίνεται το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο.

Σχεδόν εξίσου δημοφιλές το VW T-Roc, ενώ η υποκατηγορία που δείχνει να είναι αυτή με το μεγαλύτερο δυναμικό ανάπτυξης είναι αυτή των μικρών SUV.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button