ΕνημέρωσηΟικονομία

Τη νέα και πολυδιάστατη στρατηγική της ΔΕΗ κομίζει από το Λονδίνο ο Στάσσης στους ξένους επενδυτές

Τη νέα της στρατηγική κατεύθυνση θα επιχειρήσει να μεταφέρει στο διεθνές επενδυτικό κοινό η διοίκηση της ΔΕΗ στο Capital Markets Day που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις συναντήσεις sστο Λονδίνο συμμετέχει σύσσωμος ο ενεργειακός τομέας της χώρας μας. Εκτός από τη ΔΕΗ, η ΓΕΚ Τέρνα, η HelleniQ Energy, η Μυτιληναίος, η Ιντρακάτ και η Ελλάκτωρ θα εκπροσωπηθούν σε κορυφαίο επίπεδο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, έχει στο πλευρό του άφθονη δύναμη πυρός, δεδομένης της έκτασης και της φιλοδοξίας του σχεδίου ανάπτυξης που έχει εκπονηθεί για τα επόμενα χρόνια.

Η αρχή έγινε ήδη μέσω της γεωγραφικής επέκτασης στα Βαλκάνια, όπου η ΔΕΗ εξαγόρασε τις δραστηριότητες της Enel στη Ρουμανία και ταυτόχρονα βλέπει έργα στη Β. Μακεδονία και τη Βουλγαρία.

Σε όρους προϊόντος, η επιχείρηση έχει αρχίσει να μετασχηματίζεται από αμιγώς παραγωγό και προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας σε όμιλο που θα μπορεί να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της σύγχρονης ζωής.

Αυτό σημαίνει παρουσία στις τηλεπικοινωνίες και τις οπτικές ίνες, λύσεις έξυπνου σπιτιού και ηλεκτροκίνησης, συμβουλευτικές υπηρεσίες, εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας και οικιακών φωτοβολταϊκών και πολλά ακόμη προϊόντα και υπηρεσίες.

Τα παραπάνω σημαίνουν επίσης τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων της ίδιας της ΔΕΗ, αλλά και την απόκτηση της Κωτσόβολος που εκτιμάται ότι θα προσφέρει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Στο καθαρά ενεργειακό σκέλος, η σταδιακή πτώση του λιγνίτη στο εγχώριο ενεργειακό μείγμα σημαίνει ελάφρυνση του κόστους που καλείται να πληρώνει η επιχείρηση για δικαιώματα εκπομπών, αλλά και την πιο εύκολη χρηματοδότηση, καθώς οι απανταχού τράπεζες εφαρμόζουν πλέον κριτήρια αειφορίας στη δανειοδότηση.

Μέχρι στιγμής, η ρότα που έχει θέσει η διοίκηση για την πορεία του ομίλου δείχνει να πείθει τους επενδυτές. Η μετοχή της ΔΕΗ βρισκόταν κάτω από τα 7 ευρώ ένα χρόνο πριν και σήμερα βρίσκεται κοντά στα 12 ευρώ. Η JP Morgan στην τελευταία της έκθεση έθεσε τιμή-στόχο τα 15 ευρώ που μεταφράζεται σε κεφαλαιοποίηση σχεδόν 6 δισ. ευρώ.

Πρόκειται ασφαλώς για μια εικόνα ριζικά μεταμορφωμένη σε σχέση με μερικά χρόνια πριν. Απομένει να φανεί ποιες ειδήσεις θα βγάλει η παρουσία του Γιώργου Στάσση στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα, με τις φήμες να κάνουν λόγο για εξελίξεις τόσο γεωγραφικού, όσο και τομεακού ενδιαφέροντος.

To άρθρο Τη νέα και πολυδιάστατη στρατηγική της ΔΕΗ κομίζει από το Λονδίνο ο Στάσσης στους ξένους επενδυτές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button