Επικαιρότητα

«Τι κάνει το ΝΑΤΟ; Μια πρόβα σύγκρουσης με τη Ρωσία!» – Galaksias.com

Η άσκηση του ΝΑΤΟ «Steadfast Defender 2024» είναι κάτι που εντείνει τις εντάσεις παγκοσμίως και δημιουργεί μια …πρόβα στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Μόσχα, όπως δήλωσε ο γραμματείας του συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Nikolay Patrushev. Ο ίδιος δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει πως οι αυξανόμενες στρατιωτικές δαπάνες της συμμαχίας είναι ένδειξη της «ολοένα και πιο επιθετικής φύσης της».

Οι ασκήσεις, που χαιρετίστηκαν ως οι μεγαλύτερες που έχει πραγματοποιήσει το ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες, ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά στις ασκήσεις συμμετέχουν περίπου 90.000 στρατιώτες και από τα 32 κράτη μέλη. Επιπλέον, πιστεύεται ότι συμμετέχουν 1.100 οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 133 τανκς και 533 οχημάτων μάχης πεζικού, καθώς και πάνω από 50 πολεμικά πλοία και 80 ελικόπτερα, drones και μαχητικά αεροσκάφη.

Ο Patryshev τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι ασκήσεις Steadfast Defender 2024, κατά τις οποίες επαναλαμβάνεται ένα σενάριο ένοπλης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, αναμφίβολα αυξάνουν τις εντάσεις και αποσταθεροποιούν την κατάσταση στον κόσμο. O καταστροφικός ρόλος των ΗΠΑ στη σύγχρονη ιστορία είναι προφανής και σημείωσε ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει εξαπολύσει τόσους πολλούς πολέμους και στρατιωτικές συγκρούσεις».

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε επίσης τις στρατιωτικές ασκήσεις ως απειλή και το ΝΑΤΟ ως «όργανο αντιπαράθεσης» που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button