Κόσμος

Τον Ολλανδό πρωθυπουργό Ρούτε στηρίζει για επόμενο επικεφαλής του ΝΑΤΟ – Galaksias.com

Την στήριξη το Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, έχει ο  Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ως επόμενος επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Το παραπάνω δηλώθηκε από Αμερικανό αξιωματούχο στο Reuters, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν υποστηρίζει ρητά την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού Ρούτε για να γίνει ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ», είπε ο αξιωματούχος.

Ο Ρούτε, ο οποίος θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή του Γενς Στόλτενμπεργκ στη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, είχε εκφράσει πέρυσι το ενδιαφέρον του για τη θέση

Πριν την ανακοίνωση της αμερικανικής πλευράς είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Ρούτε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Μαρκ Ρούτε, ο οποίος είναι ο πρωθυπουργός με την πιο μακροχρόνια θητεία στην Ολλανδία, είχε ανακοινώσει απροσδόκητα τον Ιούλιο πως αποχωρεί από την ολλανδική πολιτική, αλλά παραμένει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου. Διπλωμάτες αναφέρουν ότι είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος επίσημος υποψήφιος για τη θέση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button