Υγεία & Διατροφή

Τουλάχιστον 27.840 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις – Galaksias Portal News

Τουλάχιστον 27.840 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 67.317 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν σκοτωθεί 130 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 170, σύμφωνα με το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντείνεται η ανησυχία για τη Ράφα στη νότια Γάζα – Νέες συνομιλίες για ανακωχή

Η ανησυχία εντείνεται για την τύχη του μισού και πλέον πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας, τους 1,3 εκατ. ανθρώπους που κατέφυγαν στη Ράφα, στο νότιο άκρο του θυλάκου, όπου ο στρατός του Ισραήλ ετοιμάζεται να εξαπολύσει επιχείρηση ευρείας κλίμακας, την ώρα που ξεκινά στο Κάιρο νέος κύκλος συνομιλιών για την ενδεχόμενη κήρυξη ανακωχής.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να ολοκληρώσει σήμερα την περιοδεία του στην περιοχή συναντώντας τον επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, μετά τις χωριστές συνομιλίες που είχε χθες με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κάλεσε να κηρυχθεί ανακωχή που θα επιτρέψει να διανεμηθεί περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια και να απελευθερωθούν όμηροι, καλώντας ταυτόχρονα το Ισραήλ, παραδοσιακά στενό σύμμαχο της χώρας του, να «προστατεύσει» τους αμάχους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την πρώτη φάση της ανάπτυξής του, που επικεντρώθηκε στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ο ισραηλινός στρατός επιχείρησε στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ειδικά στην πόλη Χαν Γιούνις, θέατρο τις τελευταίες εβδομάδες σκληρών μαχών κι ακατάπαυστων βομβαρδισμών.

Ο κ. Νετανιάχου δήλωσε ότι έδωσε διαταγή τον ισραηλινό στρατό να «προετοιμαστεί» να επιτεθεί στη Ράφα, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, όπου έχουν στοιβαχτεί 1,3 εκατ. Παλαιστίνιοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους εκτοπισμένοι εξαιτίας των βομβαρδισμών και των μαχών των τελευταίων τεσσάρων και πλέον μηνών σε άλλους τομείς του θύλακα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button