Τρόπος Ζωής

Το μισώ, είναι χάλια αλλά δε με νίκησε – Galaksias Portal News

«Δεν είμαι εγώ η ιστορία» λέει ο Michael J. Fox σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian. «Η ιστορία είναι η δύναμη της αισιοδοξίας. Ότι είναι πραγματικά μια επιλογή. Ότι η αποδοχή δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθείς από κάτι. Το κοιτάς και λες: “Τι απαιτεί από μένα αυτή η αλήθεια;”», δηλώνει για την ασθένειά του, το πάρκινσον.

Καστανόξανθα μαλλιά, καθαρά χαρακτηριστικά παρά τα 62 χρόνια του από τα οποία, ο Μάικλ Τζέι Φοξ, τα μισά και πλέον τα έζησε με τη νόσο του Πάρκινσον.

Η ιστορία του, θυμίζει ρομαντική κομεντί με στοιχεία δράματος. Ένα χαριτωμένο αγόρι από τον Καναδά, εγκαταλείπει το σχολείο, μετακομίζει στο Λος Άντζελες, ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό και μετά αναλαμβάνει το ρόλο ενός έφηβου γιάπη στην επιτυχημένη κωμική σειρά «Family Ties». Η πορεία προς τη δόξα, επισφραγίζεται με το «Back to the Future».

Μέχρι τον Αύγουστο του 1985, έχει την 1η ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ και τη 2η («Teen Wolf»), καθώς και τη μεγαλύτερη τηλεοπτική σειρά. Βρίσκεται σε κάθε εξώφυλλο περιοδικού, σε κάθε chat show, σε κάθε τοίχο κρεβατοκάμαρας.

Μια μέρα του 1989, το μικρό του δάχτυλο αρχίζει να συσπάται. Σε ηλικία 29 ετών, του λένε ότι πάσχει από πάρκινσον. Συνηθισμένο προσδόκιμο ζωής: 10-20 χρόνια.

Ο Φοξ καταφεύγει στο αλκοόλ. Λείπει από τα κινηματογραφικά πλατό του εξωτερικού μέχρι που η σύζυγός του, Tracy Pollan του ξεκαθαρίζει ότι δεν ενδιαφέρεται να μεγαλώσει παιδιά με έναν αλκοολικό.

Αποτοξινώνεται, το 1998, δημοσιοποιεί τη διάγνωσή του. Το 2000, ιδρύει το Ίδρυμα Michael J Fox Foundation for Parkinson’s Research. Μέχρι στιγμής, η πρωτοβουλία έχει συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Κατά τη λαμπερή βραδιά των BAFTA την Κυριακή (18.02.2024), ο Michael J Fox ανέβηκε στη σκηνή, καταχειροκροτούμενος, για να παρουσιάσει το βραβείο για την Καλύτερη Ταινία, το «Oppenheimer».

«Πέντε ταινίες ήταν υποψήφιες σε αυτή την κατηγορία και οι πέντε έχουν κάτι κοινό. Είναι το καλύτερο από αυτό που κάνουμε. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή από πού είσαι, αυτές οι ταινίες μπορούν να μας φέρουν κοντά. Υπάρχει λόγος που λένε ότι οι ταινίες είναι μαγικές, γιατί οι ταινίες μπορούν να σου αλλάξουν τη μέρα. Μπορούν να αλλάξουν τις προοπτικές σου. Μερικές φορές μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σου», δήλωσε.

Το 2023, κυκλοφόρησε στο Apple TV+ , ντοκιμαντέρ για την ζωή και την καριέρα του, «Still: A Michael J Fox Story» του οποίο του χάρισε μια υποψηφιότητα για BAFTA.

Μιλώντας για την ασθένειά του, ο υπερβολικός προβληματισμός είναι άσκοπος. «Απλά είναι αυτό που είναι. Δεν με νίκησε. Μακάρι να ήταν κάτι ηρωικό. Δεν λέω: “Ναι! Φέρτε το, φέρτε το! Το μισώ. Είναι χάλια. Είναι σκ@τά. Είναι δύσκολο να σηκωθείς το πρωί και να συνεχίσεις. Αλλά έχω μια όμορφη οικογένεια και αυτό το γραφείο με τα τρόπαια».

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

To άρθρο Michael J. Fox για το πάρκινσον: Το μισώ, είναι χάλια αλλά δε με νίκησε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button