ΕνημέρωσηΟικονομία

Το νέο όνομα και η εταιρική ταυτότητα της εταιρείας – Galaksias Portal News

Παρουσιάσθηκε χθες (03.04.24) το νέο όνομα και η εταιρική ταυτότητα της εταιρείας κοινών συμφερόντων που προέκυψε από την πώληση του 50% της Enel Green Power Hellas στη Macquarie Asset Management.

Υπό το νέο σχήμα, η Principia θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης της χώρας και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε καινοτόμες λύσεις, όπως η αποθήκευση και τα υβριδικά έργα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Principia είναι το όνομα της νέας εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία ιδρύθηκε από τους μετόχους της, Enel SpA και Macquarie Asset Management, και δραστηριοποιείται ήδη από το 2008 ως μέρος της Enel Green Power στην Ελλάδα.

Το νέο όνομα και η εταιρική ταυτότητα της Principia παρουσιάσθηκε επίσημα σε εκδήλωση για συνεργάτες, θεσμικούς και παραγωγικούς εταίρους της εταιρείας, παρουσία των βασικών μετόχων της, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Υπουργού Ανάπτυξης, Κωνσταντίνου Σκρέκα.

Με 59 αιολικά, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά πάρκα σε λειτουργία και 7 υπό κατασκευή ηλιακά πάρκα, η Principia παράγει πράσινη ενέργεια ισχύος 577MW, ικανής να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες 300.000 νοικοκυριών, σημειώνει η ίδια ανακοίνωση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button