Επικαιρότητα

“Το ΝΑΤΟ παίζει με τη φωτιά με πολύ επικίνδυνο τρόπο” – Galaksias.com

«Το ΝΑΤΟ παίζει με τη φωτιά με πολύ επικίνδυνο τρόπο». Αυτό επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτερι Μεντβέντεφ με ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας την άσκηση Steadfast Defender 2024, τη μεγαλύτερη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ο ίδιος για μια ακόμα φορά ανέφερε ότι «η Μόσχα δεν σχεδιάζει να επιτεθεί σε καμία χώρα του ΝΑΤΟ».

«Δεν σκοπεύουμε να επιτεθούμε σε κανένα από τα μέλη του μπλοκ. Αυτό είναι ξεκάθαρο σε όλους τους λογικούς ανθρώπους στη Δύση. Ωστόσο, εάν παρασυρθούν και καταπατήσουν την ακεραιότητα της χώρας μας, θα λάβουν αμέσως την κατάλληλη απάντηση», είπε ο Μεντβέντεφ επεσήμανε. Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα σημαίνει ένα πράγμα, έναν μεγάλο πόλεμο που το ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να αποφύγει».

Η άσκηση Steadfast Defender 2024 του ΝΑΤΟ διεξάγεται στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο. Τριάντα ένα κράτη μέλη και η Σουηδία που ελπίζει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ συμμετέχουν στις ασκήσεις. Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του μπλοκ για τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία Χαβιέ Κολομίνα δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Armenpress ότι οι ασκήσεις αποσκοπούν στην αποτροπή της Ρωσίας, την οποία η συμμαχία θεωρεί απειλή.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button