ΕνημέρωσηΟικονομία

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε επιθέσεις κατά των Χούθι πλήττοντας 36 στόχους στην Υεμένη

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή του, τον νεότερο γύρο επιθέσεων εναντίον 36 στόχων σε 13 τοποθεσίες στην Υεμένη, κατά των ανταρτών Χούθι.

Μια δήλωση που μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ αναφέρει ότι «η κοινή επιχείρηση το Σάββατο ξεκίνησε με την καθοδήγηση των αντίστοιχων κυβερνήσεών τους, των στρατευμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Καναδά, της Δανίας, της Ολλανδίας και Νέα Ζηλανδία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια η ανακοίνωση του Πενταγώνου αναφέρει: «Αυτά τα νέα πλήγματα έπληξαν τοποθεσίες που συνδέονται με βαθιά θαμμένες εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων, συστήματα πυραύλων και εκτοξευτές, συστήματα αεράμυνας και ραντάρ των Χούθι» και συνεχίζει προσθέτοντας ότι: « Αυτά τα χτυπήματα ακριβείας έχουν σκοπό να διαταράξουν και να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες που χρησιμοποιούν οι Χούθι για να απειλήσουν το παγκόσμιο εμπόριο και τις ζωές αθώων ναυτικών και είναι απάντηση σε μια σειρά παράνομων, επικίνδυνων και αποσταθεροποιητικών ενεργειών των Χούθι».

Η Σαναά έγινε στόχος αεροπορικών πληγμάτων

Η πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι, έγινε το βράδυ του Σαββάτου στόχος μιας σειράς αεροπορικών πληγμάτων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο των ανταρτών αυτών κατηγορώντας τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μασιράχ, «αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στοχοθέτησαν περιοχές του νότου της πρωτεύουσας». Σύμφωνα με μαρτυρίες, ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στη Σαναά και πυκνές υπερπτήσεις πάνω από το έδαφός της.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button