Επικαιρότητα

Το σκηνικό έντασης στη Μέση Ανατολή και η ελληνική περιδίνηση (ηχητικό) – Galaksias.com

«Η ένταση μοιάζει να είναι “ελεγχόμενη”, αλλά μεταβλητές όπως το πολιτικά υπαρξιακό θέμα για τον Νετανιάχου μπορεί να μεταβάλλουν την κατάσταση ανά πάσα στιγμή», σχολιάζει μεταξύ ο κ. Καραϊτίδης

Ο πρέσβης ε.τ. Δημήτρης Καραϊτίδης σχολιάζει στον 98.4, μετά και την ισραηλινή ανταπάντηση στο Ιράν, το πώς η ένταση με όρους θεάματος μοιάζει να είναι “ελεγχόμενη” μεν, αλλά μεταβλητές όπως το πολιτικά υπαρξιακό θέμα για τον Νετανιάχου μπορεί να μεταβάλλουν την κατάσταση ανά πάσα στιγμή.

Ο Δημήτρης Καραϊτίδης σχολιάζει με σοβαρές επιφυλάξεις την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις 13 Μαΐου στην Άγκυρα και τονίζει ότι η υπόθεση αμφισβήτησης από την Τουρκία του δικαιώματός μας να οριοθετήσουμε θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο, με επίκληση μάλιστα μονομερούς ενέργειας που δυναμιτίζει τη “Διακήρυξη των Αθηνών” , αποδεικνύει και στον πιο  αδαή περί των Ελληνοτουρκικών το πώς η Τουρκία εργαλειοποιεί τη Διακήρυξη αυτή, γκριζάροντας περαιτέρω χωρική θάλασσα, νησιά και νησίδες και πέραν του 25ου μεσημβρινού που ήδη διεκδικεί και φυσικά την ΑΟΖ μας.

 Ταυτόχρονα διαπιστώνει πως η διαρκής υποχωρητικότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος στο όνομα του κατευνασμού επιφέρει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, βάζοντας την Ελλάδα σε περιδίνηση και αυτοπαγίδευση σε θέματα που θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή καταγγελίας της σκληρής αναθεωρητικής ατζέντας της Τουρκίας σε βάρος μας.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button