Υγεία & Διατροφή

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ψήφισμα για «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα – Galaksias Portal News

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα που καλεί σε «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα, καθώς οι ΗΠΑ άλλαξαν τη μέχρι τώρα στάση τους, απέχοντας από την ψηφοφορία.

Το ψήφισμα, το οποίο υποστηρίζεται από 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ρωσίας, απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια του μήνα του ισλαμικού Ραμαζανιού και την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουάσινγκτον είχε αντιταχθεί στη φράση «κατάπαυση του πυρός» νωρίτερα στον σχεδόν εξάμηνο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και είχε χρησιμοποιήσει το δικαίωμα βέτο για να προστατεύσει τον σύμμαχό της, Ισραήλ, καθώς προέβαινε σε αντίποινα κατά της Χαμάς για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ωστόσο, εν μέσω αυξανόμενων παγκόσμιων πιέσεων για εκεχειρία στον πόλεμο όπου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 32.000 Παλαιστίνιοι, οι ΗΠΑ απείχαν από την ψηφοφορία για να επιτρέψουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας να απαιτήσει άμεση κατάπαυση του πυρός για τον μήνα νηστείας των μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι, που λήγει σε δύο εβδομάδες.

Απαιτεί, επίσης, την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων. Το Ισραήλ λέει ότι η Χαμάς πήρε 253 ομήρους κατά τη διάρκεια της επίθεσής της στις 7 Οκτωβρίου.

Πηγές: Reuters

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button