Επικαιρότητα

Το «χαμένο» 14ο βαγόνι και τα μυστικά που πήρε μαζί του – Η ανάφλεξη από χημικά και τα βίντεο που δεν βρέθηκαν, στις «Αντιθέσεις» (vid) – Galaksias.com

  • Τα ερωτηματικά… και τα 14 βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας
  • Φωτογραφικό υλικό δείχνει 14 βαγόνια και όχι 13 με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις
  • Βρέθηκε βιολογικό υλικό ανθρώπου επτά μήνες μετά την τραγωδία
  • Κομβικής σημασίας στις έρευνες το βιντεοληπτικό υλικό
  • Σοκαριστική αποκάλυψη απώλεια της οπτικής πληροφορίας που εκτιμάται στο 50%

Η πολυαρχία επί του πεδίου με πραγματογνώμονες απλούς θεατές και ντόμινο λαθών που αποτυπώνουν τις διαχρονικές παθογένειες με αιχμή την τραγωδία των Τεμπών, ξεδιπλώθηκαν χθες στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Αντιθέσεις» με τον Γιώργο Σαχίνη.

 Ένα χρόνο μετά την τραγωδία που αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας, ερωτηματικό παραμένει ο αριθμός των βαγονιών της  εμπορικής αμαξοστοιχίας, καθώς φωτογραφικό υλικό από πραγματογνώμονες αποτυπώνει 14, τη στιγμή που η πυροσβεστική και η Hellenic train, δηλώνουν επισήμως 13.

Την ίδια ώρα, πραγματογνώμονας των συγγενών αποκαλύπτει πως 7 μήνες μετά, βρέθηκε βιολογικό υλικό ανθρώπου στη θέση κουλούρι. Παράλληλα, εκτιμά πως «οι μισοί θάνατοι προήλθαν από την πυρκαγιά και τις συνέπειες της».

Κομβικής σημασίας στις έρευνες και τα βιντεοληπτικά στοιχεία. Ο καθηγητής Εμμανουήλ Παπαδάκης εξήγησε πως μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει το πρωτόλειο υλικό στα χέρια του, με την απώλεια της οπτικής πληροφορίας να εκτιμάται έως και 50%.

Ο καθηγητής εξέτασε καρέ – καρέ το επίμαχο υλικό, λέγοντας πως η έναρξη του φαινομένου σημειώνεται όταν τα τρένα είναι ακόμη εν κινήσει ενώ εκτιμά πως «η φωτιά έχει προκληθεί από βίαιη έκκληση αερίου από υλικό το οποίο βρισκόταν αποθηκευμένο υπό πίεση».

Στο κάδρο της εκπομπής επίσημες αναφορές και έγγραφα, μεταξύ αυτών και από το γενικό χημείο του κράτους, που κάνει λόγο για καθαρό ξυλόλιο.

Την ίδια ώρα, διαδοχικές αστοχίες ανέδειξε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Παναγιώτης Γερογλής. Ο ίδιος περιγράφει πως τα βαγόνια μεταφέρθηκαν σε ένα χώρο που ανήκει στον ΟΣΕ, έναν από τους άμεσα εμπλεκόμενους, ενώ ξεκαθαρίζει πως ο Χρήστος Τριαντόπουλος δεν δικαιούτο να βρίσκεται στο σημείο και να μετέχει στο συντονισμό.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button