ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Το CAS δικαίωσε την Σεβίλλη στην υπόθεση Νιανιό – Galaksias Portal News

Το μόνο που έμενε ήταν το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) για την υπόθεση του 27χρονου Γάλλου ποδοσφαιριστή Ζορίς Νιανιό, στη διαμάχη του με την Σεβίλλη μετά την αποτυχία του ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είχε επιτεθεί στην πρώην ομάδα του για άδικη απόλυση το 2021. Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας είχε αποπέμψει τον ποδοσφαιριστή επειδή επέστρεψε στις προπονήσεις υπέρβαρος, όταν ξεκίνησαν εκ νέου οι αγώνες στην εποχή της Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, η ανώτατη αρχή του παγκόσμιου αθλητισμού αποφάνθηκε υπέρ της ομάδας της Ανδαλουσίας. Ο Νιανιό διεκδίκησε περισσότερα από 4.600.000 ευρώ ως αποζημίωση για την απόλυσή του από τη Σεβίλλη, η οποία δεν είχε πληρώσει τίποτα και ούτε θα χρειαστεί να το κάνει.

«Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση επιβεβαιώνοντας ότι η αποπομπή του ποδοσφαιριστή Ζορίς Νιανιό, επειδή δεν διατήρησε το κατάλληλο βάρος ως κύρια αιτία της απόλυσης, ήταν δικαιολογημένη. Το Δικαστήριο έκρινε υπέρ της Σεβίλλης στη διαδικασία που χρησιμοποίησε με τον παίκτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου της Ανδαλουσίας.

«Η ποινή θέτει τέλος σε μια μακρά διαδικασία που ξεκίνησε ύστερα από την επανένταξη του ποδοσφαιριστή μετά την πανδημία, φτάνοντας στο σύλλογο με σημαντικά υπερβολικό βάρος, το οποίο δεν μείωσε παρά τις τέσσερις πειθαρχικές διαδικασίες που κινήθηκαν εναντίον του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παίκτης είχε την ευκαιρία να συμμορφωθεί με τις συστάσεις και τις συμβουλές των ιατρικών και διατροφικών υπηρεσιών, καθώς και των αθλητικών υπηρεσιών, για να ανακτήσει τη φυσική του κατάσταση, αλλά δεν συμμορφώθηκε με δική του πρωτοβουλία και ως εκ τούτου κατέληξε να απολυθεί».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button