Επικαιρότητα

Τρεις φορές περισσότερες οβίδες από το ΝΑΤΟ παράγει η Ρωσία – Galaksias.com

Η Ρωσία παράγει τρεις φορές περισσότερες οβίδες πυροβολικού από τους στρατιωτικούς χορηγούς του Κιέβου, μετέδωσε το CNN τη Δευτέρα, επικαλούμενο εκτιμήσεις των δυτικών μυστικών υπηρεσιών. Με τον τρέχοντα ρυθμό, τα αμυντικά εργοστάσια στη Ρωσία μπορούν να παράγουν περίπου τρία εκατομμύρια πυρομαχικά ετησίως, σε σύγκριση με τα 1,2 εκατομμύρια που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην ΕΕ μπορούν να κατασκευάσουν και να προσφέρουν στο Κίεβο την ίδια περίοδο, ανέφερε το δίκτυο ειδήσεων.

Με το πυροβολικό να αποδεικνύεται κρίσιμο για τον ευρείας κλίμακας πόλεμο θέσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Μόσχα «έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης», δήλωσε πηγή του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία «έβαλε ό,τι έχει στο παιχνίδι», δήλωσε στο CNN ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών. «Η πολεμική τους μηχανή λειτουργεί με πλήρη εξοπλισμό».

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η ρωσική στρατιωτική παραγωγή θα φτάσει στο αποκορύφωμά της κάποια στιγμή το επόμενο έτος. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των «καπιταλιστικών εθνών» που υποστηρίζουν το Κίεβο όσον αφορά την ενίσχυση του αμυντικού τομέα, υποστήριξε η έκθεση. Αλλά «η Δύση θα έχει περισσότερη δύναμη διατήρησης» μακροπρόθεσμα, είπε στο CNN ο υποστράτηγος Στίβεν Μπάσαμ, αναπληρωτής διοικητής της ευρωπαϊκής διοίκησης των ΗΠΑ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button