Κόσμος

Τρύφωνας Γέσιος-Κρανιώτης – ριβερράν – Zougla – Galaksias.com

Το ριβερράν είναι ένα ποιητικό μυθιστόρημα, με κύριο πρωταγωνιστή τη ροή του χρόνου και την παρατήρησή της, σε μια κυκλική αφήγηση. Ένας άνθρωπος βρίσκεται μόνος του λίγα βήματα μακριά από την όχθη κάποιου ποταμού. Ένας αφηγητής θα χαρτογραφήσει την παραμικρή λεπτομέρεια της πορείας του, από τον φρενήρη χορό των μυρμηγκιών στο χώμα και τις βρεγμένες πέτρες έως και την κάθε κίνηση και απόφαση του πρωταγωνιστή.

Στο ριβερράν η αρχή συναντά το τέλος σε μια σπειροειδή αφήγηση χωρίς τόπο και χρόνο, που ακολουθεί τη ροή του λόγου. Με απλή, καθημερινή γλώσσα που κυλάει κυκλικά και αβίαστα και με αδιόρατη σατιρική διάθεση περιγράφονται περίπλοκες καταστάσεις και παράλογες αποφάσεις. Μια αφήγηση που ταλαντεύεται μεταξύ κίνησης και ακινησίας, με αναλυτική περιγραφή του άμεσου και μη περιβάλλοντος. Το μυθιστόρημα αποστασιοποιείται συνειδητά από τρέχοντα γεγονότα, επιδιώκοντας μια αίσθηση διαχρονικότητας, χωρίς συγκεκριμένη χρονική ή γεωγραφική άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Τρύφωνας Γέσιος-Κρανιώτης είναι συγγραφέας, μουσικός και αρχιτέκτονας. Γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1997, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει, σπουδάζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Το ριβερράν είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και γράφτηκε τον Αύγουστο του 2019.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button