Τρόπος Ζωής

Ποινική δίωξη για 16 αδικήματα, 9 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας για την υπόθεση της Greek Mafia

Βαριές κατηγορίες για δολοφονίες και σωρεία σοβαρότατων αδικημάτων που τελέστηκαν στο πλαίσιο μεγάλης «διεθνικού χαρακτήρα» εγκληματικής οργάνωσης, περιλαμβάνονται στη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας στους συλληφθέντες ως δράστες στις εκτελέσεις των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, καθώς και σε τρεις απόπειρες.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συνολικά εννέα κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και 7 πλημμεληματικού βαθμού, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν τους δύο κατηγορούμενους (ελληνικής καταγωγής) που εμπλέκονται σε δολοφονικές ενέργειες, 39 και 21 ετών, αλλά και σε βάρος του τρίτου συλληφθέντα που φέρεται να συνδέεται με έναν από τους προηγούμενους δύο, ο οποίος είναι αντιμέτωπος μόνο για πλημμελήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και άλλες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, οι δύο ομογενείς που φαίνεται να εκτελούσαν «συμβόλαια» είναι οι φυσικοί αυτουργοί των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου και της διπλής εκτέλεσης στον Κορυδαλλό των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη. Φέρονται επίσης πρωταγωνιστές και σε τρεις απόπειρες δολοφονίας, δύο προσώπων του συγγενικού κύκλου του Σκαφτούρου και κατά προσώπου στην Κατερίνη.

Οι κατηγορίες σε βάρος του τρίτου συλληφθέντα αφορούν λαθρεμπορία και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν γεμιστήρες καλάσνικοφ. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορούμενους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή και μετά από προθεσμία που έλαβαν θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

Η εμπλοκή της ρωσικής μαφίας

Το επικερδές λαθρεμπόριο τσιγάρων με βασικό πυρήνα εμπλεκομένων τη ρωσική μαφία, η οποία ανέκαθεν προσπαθούσε να ελέγξει τα διεθνή κυκλώματα στην Ευρώπη, βρίσκεται πίσω από το αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών από το 2018 και μετά στους κόλπους της Greek Mafia. Αυτά τουλάχιστον πιστεύουν ανώτερα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Τα τεράστια ποσά από τη διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων είναι ξεκάθαρο για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ότι αποτελούν το κίνητρο για τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου στη Βοιωτία και Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Κορυδαλλό. Η ομάδα των ομογενών από τη Σοβιετική Ένωση είναι ο «εκτελεστικός βραχίονας» ενός κυκλώματος που φέρεται να ελέγχει το λαθρεμπόριο τσιγάρων, και για λόγους που μπορεί να μην γίνουν γνωστοί ποτέ, αποφάσισαν να βγάλουν από την μέση μεγάλα ονόματα της αποκαλούμενης Greek Mafia.

Κομβικά στοιχεία στην έρευνα των αστυνομικών ήταν το αποτύπωμα που βρέθηκε στη μηχανή την οποία εγκατέλειψαν οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας και ανήκει στον 39χρονο αλλά και τα δυο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή του Ασπροπύργου αλλά και σε μια ακόμα συσκευή που «ενεργοποιήθηκε» και έδειξε ότι υπήρχε σχέση της απόπειρας δολοφονίας στην Πιερία σε βάρος του 47χρονου με τα άτομα που σχεδίαζαν την δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη. Μάλιστα, από τον έλεγχο του τηλεφώνου φάνηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης παρακολουθούσαν τον Βασίλη Ρουμπέτη και έκαναν κατόπτευση των σημείων όπου είχε βρεθεί, όπως στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου πήγαινε για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό, το πατρικό του σπίτι αλλά και στην Θεσσαλονίκη.

Οι αρχές ασφαλείας δεν έχουν σαφή εικόνα για το πρόσωπο που μπορεί να πάτησε την σκανδάλη για να σκοτώσει τον Γιάννη Σκαφτούρο, το Πάσχα του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας ενώ έχουν βάλει στην… άκρη ένα «ορφανό» DNA που έχουν εντοπίσει στην μοτοσικλέτα των εκτελεστών και είναι ίδιο που ανιχνεύτηκε στο κλεμμένο αυτοκίνητο του Ασπροπύργου. «Κάναμε ότι μπορούσαμε για να ταυτοποιήσουμε το συγκεκριμένο DNA αλλά δεν το καταφέραμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα καθώς θα μείνει στην «τράπεζα» δεδομένων και μπορεί κάποια στιγμή να ταυτοποιηθεί σε άλλη υπόθεση» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας.

Όσον αφορά στον ηθικό αυτουργό, οι αρχές ασφαλείας χωρίς να έχουν κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο, εκτιμούν ότι μπορεί κατά την διάρκεια της ανάκρισης να προκύψει. Ωστόσο, η εκτίμηση τους αλλά και κάποιες πληροφορίες που έχουν, οι οποίες μένουν να επιβεβαιωθούν κάποια στιγμή, τους κάνει να πιστεύουν ότι «το μεγάλο κεφάλι που έδωσε την εντολή να εκτελεστούν οι Έλληνες που πήγαν να μπουν στα πόδια τους και να διεκδικήσουν μερίδιο είναι σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button