ΕνημέρωσηΠολιτική

Όλοι πρέπει να αποφύγουν την κλιμάκωση, προειδοποιεί ο Ζοζέπ Μπορέλ – Galaksias Portal News

«Ο καθένας πρέπει να αποφύγει την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και να καταλάβει ότι μια σπίθα μπορεί να προκαλέσει ένα πιο σοβαρό επεισόδιο», προειδοποίησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, μετά τα αμερικανικά πλήγματα στη Συρία και το Ιράκ.

«Δεν μπορούμε παρά να καλέσουμε όλους να κατανοήσουν ότι ανά πάσα στιγμή σε αυτή τη σειρά επιθέσεων και αντιποίνων, μια σπίθα μπορεί να προκαλέσει ένα πιο σοβαρό επεισόδιο», δήλωσε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους μετά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα αμερικανικά πλήγματα ήταν αναμενόμενα, μάλιστα είχαν ανακοινωθεί», υπογράμμισε. Και σίγουρα, κάθε επίθεση συμβάλλει στην κλιμάκωση και οι υπουργοί εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία πάνω σε αυτό το θέμα.

«Όλοι πρέπει να προσπαθήσουν να αποτρέψουν μια κατάσταση που μπορεί να γίνει εκρηκτική», τόνισε ο Μπορέλ, όταν ρωτήθηκε για τα αμερικανικά πλήγματα λίγο πριν την έναρξη της άτυπης συνόδου.

Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση στη Γάζα, τον νότιο Λίβανο και τα πλήγματα στο Ιράκ και τη Συρία, ο Μπορέλ προειδοποίησε για τον κίνδυνο κλιμάκωσης. «Η Μέση Ανατολή είναι ένα καζάνι που βράζει και μπορεί να εκραγεί», δήλωσε. «Γι’ αυτό καλούμε όλους να αποφύγουν μια κλιμάκωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν την Παρασκευή ότι διεξήγαγαν με “επιτυχία” πλήγματα αντιποίνων που είχαν στόχο τις επίλεκτες ιρανικές δυνάμεις και φιλοϊρανικές ομάδες στο Ιράκ και τη Συρία, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να προειδοποιεί ότι θα αυτά θα “συνεχιστούν”.

Η επιχείρηση διήρκεσε περίπου 30 λεπτά και είχε “επιτυχία”, δήλωσε ο Λευκός Οίκος, ο οποίος διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι δεν θέλει “πόλεμο” με το Ιράν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button